dinsdag 1 oktober 2013

Van het eerste echte weekend tot het eerste echte uitstapje... Oh boy!

Hoihoi,

Ok, het eerste weekend na stage en na aankomst begon op vrijdag. Ik vertrek naar het huis waar de Nederlandse stagiaires verblijven met nog andere studenten en ga daar het weekend spenderen. Het plan is om naar het Earth Dance festival te gaan. Ja, lees maar goed: het was inderdaad een plan :p Na lang over en weer gediscussieer over wanneer we gingen vertrekken, beslissen we om zaterdagavond te vertrekken. Dus wij laden ons met zijn allen in 3 auto's en hup, weg zijn we. Het festival is nogal afgelegen, dus wij rijden echt langs een weggetje in de middle of nowhere (geloof mij, genoeg middle of nowhere te vinden vanaf dat je de stad uit rijdt). Komt er daar een jeep-achtige auto uit de tegengestelde richting, rijdt bijna 2 van onze auto's aan door op ons gedeelte van de weg te komen rijden. De mens dacht waarschijnlijk dat hij in België was en rechts moest rijden. Dus wij redelijk aangedaan stoppen langs de weg. Weer in de middle of nowhere, stikdonker. Op dat moment niemand nog weinig zin om voort te zoeken vermits we er al lang hadden moeten zijn. Wij dus terug naar Port Elizabeth, naar een of andere houseparty van andere Nederlanders.
Dus nee, geen foto's van het festival :p
Dan die zondag eventjes langs een fleamarket gewandeld aan het strand om daarna op het strand te gaan liggen en in de zee te zwemmen. En zo waar, de zee smaakte nog zouter dan bij ons, maar zag er wel properder en helderder uit. :)

Dan hadden we een hele week stage. De scholen in PE waren een hele week dicht, dus ook bij ons in het centrum geen les voor de jongens. Wat doen we dan? Wel, we knutselen (en als stagiaire krijg je dan armbandjes, lepels,... gemaakt door de jongeren)
 

Dinsdag van die week was het een nationale feestdag: heritageday. Dus moesten we niet naar stage. Ik ben dan mee geweest met Connie en Gordon naar Graaff-Reinet. Een klein oud dorpje dat meer in het binnenland ligt. Eerst wat musea gedaan en daarna naar een echte veeveiling, waar Gordon een koe met kalfje gekocht heeft voor hun boerderij.


Op donderdag hadden we dan met stage een uitstapje naar Settlerspark. Elke donderdag komt er iemand de jongeren les geven over dieren, natuur, ... In het park hebben de jongeren dan kunnen zwemmen in de rivier en hebben ze beestjes moeten zoeken in het water. We reden er heen in een taxibusje. Hierin mag je als toerist eigenlijk niet mee rijden (gevaarlijk enzo...), maar nu hebben we die ervaring toch gehad :)
 nationale bloem


 in een echt taxibusje

Dan op vrijdag zijn we met enkele van de studenten naar Seaview Predatorpark geweest. We zagen giraffen, leeuwen, zebra's, ... en welpjes van 3 maand oud! Dus vonden we het nodig om ze te aaien :) En ja, das KEI ZACHT!! 


Voor zij die denken: oh oh. De foto hieronder zijn er van 9 maand oud en die gaan Marijke en ik aaien als we nog eens terug naar het park zouden gaan :) 



Dan zijn we zaterdag met ongeveer 24 studenten vertrokken op een uitstapje naar Baviaanskloof. Daar verbleven we in 3 cottages. In de namiddag daar aangekomen zijn we door de 'jungle' gewandeld om daarna aan te komen bij kleine swimmingpools. Na de wandeltocht hebben Marijke en ik in onze cottage even een warm voetbad gaan nemen. Maar omdat ik ook even koude handen had, besloot ik een kikker na te doen. Zie hier het resultaat. 

 's avonds dan een braai (oftewel BBQ) gehad in één van de cottages. Toen we moe werden besloten Magda, Marijke en ik terug te wandelen naar onze eigen cottage. oh oh! Wandelen in een donker gat. als we onze pillichten uitdeden kon je echt niets meer zien.
 Terugwandelen naar de cottage: spooky! 

Om half 8 's morgens konden we niet meer slapen. We hoorden geluid op het dak en vermits we hoopten dat er een baviaan op zat, liepen Marijke en ik in onze pyama naar buiten, camera in de aanslag. Helaas, geen baviaan te zien. Maar ik blijf er bij dat deze ons waarschijnlijk in de bosjes aan het uitlachen was. We besloten dan maar om op te staan omdat het echt TE MOOI was! Even een fotoshootje gedaan. 

Dit is het uitzicht van aan onze cottage om half 8 in de ochtend. 

Een foto terwijl we vanachter in de laadbak van een pick up meerijden. 

Zondag hebben we nog petanque gespeeld en dan in de namiddag terug naar huis vertrokken. Het was een leuke week en weekend. 

Voor diegenen die schrik hadden dat ik alleen ging rondreizen met Kerstmis. Ik heb een reismaatje gevonden: Marijke gaat mij vergezellen! Zaterdag beginnen we te plannen, dus zij die suggesties hebben, let us know! 


Zuid-Afrikaanse groetjes! 
Els 










2 opmerkingen:

Anoniem zei

je kan het echt goed weergeven, zie je zo bezig, doe zo verder, vava vandaag terug uit het ziekenhuis, groetjes moemoe

T.C. zei

Leuke activiteiten. Geniet er maar van en wees toch maar voorzichtig!