woensdag 23 oktober 2013

Een rustig maar leuk 5de weekje...

Hoi allemaal,

Leuk jullie hier weer allemaal tesamen te zien op mijn blog!

Deze week was het redelijk rustig. Op stage zijn we aan de slag gegaan om de foto's voor de kerstkaarten in orde te maken. Deze zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via AMAVA VZW. Dus zeker in de gaten houden! En met de mentorgroup gewerkt. Het is jammer dat de jongens niet altijd met z'n allen aanwezig zijn, maar hun enthousiasme maakt dit meer dan goed.

Dinsdag zijn we dan met Sanchia naar een afspraak geweest op het Bethelsdorp Community Service Center. Als je denkt dat consulenten bij ons het moeilijk hebben, jeezes, ga daar even kijken en je wil snel terug in België gaan werken met zijn mooie kantoren.

Dan zijn we woensdag meegegaan naar Bayview Primary College voor een project dat Kamvalethu samen met Bethelsdorp heeft opgezet. Het is een project enkel voor meisjes om hen te trainen in basisvaardigheden zoals keuzes maken en dergelijke en om hen bewust te maken van de gevolgen van bepaald gedrag. Hiermee hopen ze hen een betere toekomst te kunnen geven.

Ondertussen is dan ook Marjoke gearriveerd bij Connie en Gordon. Ze is een Nederlandse dame die 8weken bij ons zal verblijven en vrijwilligerswerk doet bij Ubomi Obutsa. Marjoke is echter te moeilijk om uit te spreken, dus voor de komende tijd gaat ze door het leven als Maria.

Op donderdag hebben we weer met de mentorgroup gewerkt. Sommige van de verhalen die de jongens vertellen, zijn echt verhalen waarvan je bijna van je stoel dondert. Ook Uncle Louis, zoals hij genoemd word door de jongeren, kwam vandaag weer vertellen. Onderwerp van de dag: Beren. Als hij vertelt over de koude in Europa, beginnen de jongens ons zeer duidelijk uit te lachen als wij beginnen te knikken en bibberen bij gedachten aan de koude en de sneeuw.

Op vrijdag weer een doodnormale dag gehad.

En dan in het weekend: lekker rustig aan gedaan. Marijke is bij ons komen logeren. Op zaterdag zijn we dan eerst met zijn drieën, Marijke, Marjoke en ik, naar Walmer Park geweest om busticketten te zoeken voor Kaapstad. Helaas nog niet gevonden. Dan terug thuis gekomen zijn Marijke en ik beginnen plannen. Hostels gezocht en gevonden. en de route verder geperfectioneerd.
Dan op zondag zijn Marijke en ik met Rudy en Catherine (en Levi, de baby) en Rudy's moeder mee naar de kerk geweest. Zo anders als hier. Zeer sober ingericht, niet zo'n stijve dienst als bij ons. Ook wel leuk dat Rudy de Pastor is en dus de dienst geleid heeft.



Dan bij terugkomst waren ook Shannon en Cyril (schoondochter en zoon) bij Connie en Gordon, dus hadden we een braai. Dit is Zuid-Afrikaans voor een BBQ, maar dan met MASSAAAAAAL veel eten! Lekker! 's Avonds dus ook nog restjes gegeten. 
In de namiddag zijn Marijke en ik alles beginnen vastleggen voor onze reis, dus we zijn bijna zover om te vertrekken. Ik ga nog niet alles verklappen, maar zal af en toe een tipje van de sluier lichten. Tip 1: Gordon gaat mij binnenkort leren om/ laten gewennen aan de juiste kant van de weg te rijden. 

Zuid-Afrikaanse groetjes en tot volgende week! 
Els 

P.S.: Ik versta het Afrikaans al zeer goed, alleen nog nie spreek nie. 


Geen opmerkingen: