woensdag 16 oktober 2013

We zijn hier al een maand!

Hallo mensjes,

Weer een weekje gepasseerd en dus tijd voor een nieuwe blog! JIPPIIIIIIII, Eindelijk terug iets leuks om te lezen :p


Maandag begon er weer een nieuwe week op stage. Alsook de tweede week waarin we werkten met de mentorgroep. Het contact met de mentors loopt echt goed, waardoor de bijeenkomst ook altijd zeer fijn is (buiten leerrijk, zowel voor de mentors als voor ons).

Op dinsdag hebben we een soort van staffmeeting gehad met de stagiaires en de manager van het centrum. We hebben gebrainstormd over verschillende leuke ideeën en we gaan onder andere tijdens het holiday programma van kerstmis een informatieweek houden. Alle leden van de staff, wij als stagiaires dus ook, gaan dan een uurtje per dag 'les geven' aan de kinderen over seksualiteit, relaties, hiv/aids, ... zeer spannend dus :) (en ja, dit is ontstaan door een ideetje van mij, zeer trots op mijzelf dus :) )

Woensdag hebben we een les bijgewoond van de jongeren om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Wel interessant om te zien. Ook hun gezicht en verwondering als je op hun vraag: waarom zitten jullie hier? het antwoord geeft: om te kijken hoe jullie les krijgen. Dit zijn ze blijkbaar niet gewoon.

Donderdag kwam Uncle Louis weer langs. Dit is een man die elke week langs komt op donderdag en uitleg geeft over verschillende dieren. Hij begeleidde ook het uitstapje naar Settlerspark waar ik al eens over verteld heb. Deze week ging het over de oceanen en alles wat er in leeft.

Vrijdag weer een gewoon dagje werken aan taken en administratie. Maar veel werk verzet en weer veel ideeën in het kopje gekregen.

Zaterdag tot de ontdekking gekomen dat ik hier vandaag toch al wel exact een volle maand ben en dat de tijd toch gerust een beetje trager mag gaan. Het was te winderig om naar het strand te gaan. Windsnelheden van 75 km/u. Dus besloten Marijke en ik om naar Greenacres te gaan. één van de plaatselijke shoppingcentra. Wij natuurlijk, zoals echte Belgen en Nederlanders heel de tijd rechts lopen om dan door te hebben dat we tegen de stroom inwandelen omdat men hier langs links wandelt (en rijdt). Maar gelukkig geen botsingen en ook niet veel geld uitgegeven, want de boeken die we zochten hebben we niet gevonden (of vergeten naar te kijken). Ik heb wel postzegels gekocht, dus de eerste kaartjes worden verstuurd (als ik niet vergeet om ze mee te nemen uit mijn kamer en in een postbus te steken).
In de namiddag hebben we dan cupcakes en kokosreepjes gebakken om op zondag mee te nemen op ons uitstapje.

En dan eindelijk zondag! Om 8u op Marshall Road staan om naar Plettenberg Bay te gaan! Een goeie 3 uur rijden, maar het was het volledig waard. Eerst naar Monkeyland! Ja, zoals je al raad... een land vol apen.



Dan naar Birds of Eden, zoals u inderdaad al raad: VOL MET VOGELS!

Eentje had bijzonder veel interesse voor mijn schoen. 


Een andere had dan weer liever een stukje van Marijke's oor! En nee, ik trof hier geen schuld omdat het een beetje lang duurde eer mijn camera wilde scherp stellen :p









En dan naar Jukani, waar we allemaal Dangerous animals aantroffen zoals de gids bij elke kooi bleef herhalen. Van alles waren er 2 stuks, al zagen we er vaak maar één (of soms zelfs helemaal geen, want verstoppen kunnen de dieren, althans volgens de gids, ook goed).



En dan moe maar voldaan terug naar Port Elizabeth. Met nog even een stop onderweg bij 's werelds hoogste bungeejump brug (216m). Een beetje eng om te kijken hoe mensen daar af springen.
Als je goed kijkt, dan zie je gele kegeltjes. Tot bijna de onderste vallen ze naar beneden. 
Een groepsfoto in Birds of Eden met zelf-timer! Na herhaaldelijke pogingen toch resultaat geboekt :p 

Terug aangekomen in PE nog even een pizzatje eten in St. Elmo's, een pizzeria in Walmer Park (nog een ander shoppingcenter) om dan opgehaald te worden door Gordon en thuisgekomen in ons bedje te kruipen. Helemaal klaar voor een nieuwe week vol avonturen!

Zuid-Afrikaanse groetjes!
Els


Geen opmerkingen: