dinsdag 8 oktober 2013

Hopla, derde week = goeie week (allé, ni dat de vorige slecht waren é, maar ge moet der nen titel aan geven dus...)


 
Nog een foto die ik jullie niet kon onthouden. Stagiaires Marijke en Els vinden het TOP op het uitstapje naar Settlerspark :) 

Kamvalethu Drop In Centre
(Het onderste gedeelte is winkel. Het bovenste gedeelte is mijn stageplaats)


Hallo Iedereen!

Weeral een weekje is voorbij GEVLOGEN! En het was weer een zeer fijne week.

Maandag een dagje stage gehad. Het was de laatste dag geen school voor de jongens dus moest heel het centrum van onder tot boven gekuist worden. Eventjes verschieten dat mijn team jongens die hun wc moesten kuisen, dachten dat het gedaan was als enkel de vloer gekuist was. Wel, fout gedacht jongens. Alles moest spik en span zijn (geen idee eigenlijk hoe ge dat schrijft :p )

Dan maandagavond zijn we naar The Boardwalk geweest voor Catherine (dochter van Connie en Gordon, de gastouders) haar verjaardag. Hier vind je winkels, casino, gamehall, ... Om 19u hebben we dan de wind getrotseerd (jaja, Port Elizabeth heeft als bijnaam Windy city) om naar de lichtshow te kijken.


En dan op naar SPUR. Dit is een restaurant dat je op vele plaatsen in Zuid-Afrika vindt. Een soort van restaurantketen. Op maandag is het één burger betalen en één gratis. We waren met 9 dus ik kreeg lekker een tweede burger gratis om dinsdag als lunch mee naar stage te nemen. Een ribburger, hmmmm... Ik geniet er nog van. Maar niet zoveel als van mijn dessert. Ook al zat ik al supervol, ik kon het niet weerstaan toen Catherine mij de dessertenkaart liet zien en mij het prentje van de FUDGE PICASSO liet zien. Dus ik nam dessert, echt waar. Als ik op dat moment zou zijn doodgaan, dan zou ik een gelukkig mens zijn geweest. Wat een dessert!!!

FUDGE PICASSO
Layered dark chocolate sponge with white chocolate, vanilla mousse and fudge chunks, draped with white chocolate ganache. Served with cream or soft serve.



Toen ze mij vroegen wat ik van SPUR vond, maar als antwoord gegeven: Ik start een petitie om er in België neer te planten :p 



Dan op dinsdag weer een gewone stagedag. Op woensdag een zeer interessante, maar ook beetje vreemde dag op stage. De twee Zuid-Afrikaanse stagiaires namen ons in de voormiddag mee door de township waar vele van onze jongens verblijven. Schrijnend hoe ze daar leven. Huisjes van golfplaten, allé, als je het al huisjes kan noemen. Op een bepaald moment gaan die 2 studentes met Marijke in een 'huisje' van één van de jongens binnen. Arianne en ik blijven in de auto. Staat er daar ineens een man voor mijn raampje. Binnen de 5 minuten zijn we een bezienswaardigheid voor de hele straat. Ze beginnen ons al lachend te verdelen onder hen. We waren precies een zeldzame soort apen in de zoo. Nu weet ik hoe die beestjes zich voelen.
Dan voor de rest van de week weer een vrij normale week stage. Vrijdag zeer productieve dag gehad. Samen met Marijke een heel programma in elkaar gestoken voor zowel de mentorgroep als de meisjesgroep voor de komende maanden. We waren zeer trots op onszelf :) Dikke pluim :p

Zaterdag zijn we vroeg opgestaan om naar Kragga Kamma Game Park te gaan. Met zijn allen in auto's en hopla... Je denkt altijd aan het begin, mja, zal wel niet veel verschillen van het andere park dat we al gedaan hebben en toch sta je elke keer verbaasd te kijken naar die dieren die los rondlopen en zo dichtbij komen. Giraffen op de weg, struisvogels op de weg, neushoorns die vlakbij zitten, warthogs, allerlei soorten rendieren, herten, ...





Hier stonden ze onze auto te blokkeren.













Ik hing uit het raampje van de auto. Toen begon de struisvogel te flapperen met zijn vleugels en dichterbij te komen. Toen ben ik wijselijk terug in de auto gekropen en mijn raampje dicht gedaan.













In Kragga Kamma game park heb je ook een afgeschermd gedeelte waar je kan door rijden en cheetah's kan spotten. Dus wij door de hekken, rondrijden, bijna aan het einde nog geen cheetah gezien dus beetje teleurgesteld: Oh, zeg, nu hebben we geen cheetah gezien. :(


TADAAAAH, hier ben ik dan! Vlak voor het hek waardoor jullie naar buiten moeten.

Hij (of zij) was dan nog even zo vriendelijk om naast de auto te gaan liggen en gewillig te poseren voor al onze camera's, alvorens wij het cheetah gedeelte weer uit reden.







Onze groep in Kragga Kamma Game Park

Dan na het park op naar Marshall. Het huis waar de Nederlandse studenten wonen. Marijke en ik, onze korte broeken aan en aan het zwembad gaan zitten met de Lonely Planet om onze reis te plannen. De globale planning van onze kerstreis is nu gemaakt. Dus volgend weekend beginnen we hostels vast te leggen en dan maar wachten tot het zover is :) 

En voor zij die zich afvragen wat ik zondag nog heb gedaan: WEL HELEMAAL NIETS! :) 

Zuid-Afrikaanse groetjes! 
Els 



P.S.: Voor zij die meer willen weten over mijn stageplaats: de facebook-link staat hier rechts op de pagina. Daar komen ook af en toe foto's op van het centrum. 

P.S.2: Voor zij die meer foto's willen, binnenkort maak ik tijd om mijn foto's op de laptop te zwieren en dan maak ik een albummetje aan met de leukste foto's 

1 opmerking:

T.C. zei

Leuke bende precies !!!
Een hele ervaring al die wilde beestjes !!!